Wie is Motorkeet

Ik zal mij even aan je voorstellen: Joop van Rookhuijzen, bouwjaar 1965 en al jaren enthousiast sleutelaar, motorrijder en kampeerder. Sinds 2008 is mijn trouwe ros een BMW R 80 G/S die ooit geboren werd als R65GS die tot de pubertijd in Zuid-Frankrijk gendarmes in spé leerde terreinrijden. Ik heb hiervoor ook andere motoren gehad (Honda, Moto Guzzi en BMW’s). Allemaal hartstikke fijne brommers, maar aan deze ben ik zo verslingerd dat ik mij niet kan voorstellen dat ik ooit afscheid van hem neem. Dan koop ik er eerder een andere bij.

Ik heb een voorliefde voor stoere enduro motoren en dan met name de iets oudere zoals mijn G/S maar ook bijvoorbeeld de Ténéré en de Afrika Twin. Voor moderne adventurebikes zoals KTM, GS en Super Ténéré haal ik overigens zéker mijn neus niet op. Persoonlijk hou ik van eenvoud en simpel design en bij sommige bobbers en scramblers gaat mijn hartje sneller kloppen. Tot slot heb ik ook nog een tic: ik hou niet zo van “inpakken”. Dus van plastic bodywork, hoe nuttig soms ook, word ik niet warm. Een motorblok moet je kunnen zien is mijn mening.

Motorkeet - Joop

Ik hou van motorrijden en kamperen. De voorpret van het plannen, je spullen zo efficiënt mogelijk op je motor pakken, onderweg zijn met je maat of met een groepje, tijdens pauzes slap ouwehoeren, mooie weggetjes, bochten, bergen, zandpaden, modder . . . . . En dan op een leuke camping je tentje opzetten, wijntje/biertje erbij, BBQ aan en wéér slap ouwehoeren. Dat is genieten! Zó is het leven bedoeld denk ik dan.

En dan nu in 2016: Na 30 jaar gestopt met werken voor een baas en Motorkeet gestart. Een lang gekoesterde wens die realiteit is geworden. Na een intensieve voorbereiding van bedenken, onderzoeken, uitwerken en concreet maken is de website en webshop gebouwd en is de werkplaats ingericht. Ook al geloof ik dat iets nooit klaar is en continu kan worden verbeterd ben ik trots op het resultaat tot nu toe.

Mijn motto? Eerlijkheid, hulpvaardigheid en trouw. Klinkt hoogdravend misschien, maar het zijn zaken die ik belangrijk vind. Ook in zakendoen. Afspraak is afspraak, een relatie opbouwen en onderhouden, weten dat je van elkaar op aan kunt. Ik zoek in het ondernemen geen snelle winst maar een plezierige werkomgeving met tevreden klanten waarbij ik op een verantwoorde manier in mijn levensonderhoud kan voorzien.

Geen loze woorden: hou me eraan als je denkt dat ik ontspoor . . . .

Tot hopelijk snel.