ONS VERHAAL

Motorkeet is ontstaan uit passie voor motorrijden en richt zich op liefhebbers van (retro) enduro- en adventuremotoren. We zijn in 2016 gestart en dus nog piepjong. Dat zal je in aanvang dus ook merken aan ons (nog) beperkte assortiment en een website die nog voldoende ruimte biedt voor interessante motorzaken. Het idee is om jou uiteindelijk een plek te bieden waar je terecht kunt voor allerhande informatie en spullen die interessant voor je kunnen zijn op het gebied van motortrips & -vakanties, reisverslagen, accessoires en techniek. Wij richten ons op motorrijders die net als wij niet alleen kilometers asfalt verslinden maar af en toe óók offroad stof willen snuiven en door modder willen glibberen. Je moet aan het einde van je trip toch aan je motor kunnen zien dat er hard gewerkt is, nietwaar?

Retro?

Naast moderne adventuremotoren richten wij ons óók op de iets oudere offroads zoals de Ténéré, GS & G/S etc vanaf de jaren ’80. Deze zijn niet alleen iconisch voor hun tijd, ze gebruiken vaak ook robuuste en relatief eenvoudige techniek waardoor ze simpel in onderhoud zijn en erg lang mee kunnen mits met liefde onderhouden. Afhankelijk van je smaak kán het een prima idee zijn een wat oudere offroad aan te schaffen en deze naar je eigen smaak te “pimpen” met allerlei supergave accessoires. Je hebt dan echt iets “speciaals”. Hoe dan ook, wij lopen daar in ieder geval wel warm voor. We adviseren je graag.

VOORJAAR

 11,50 19,90 incl. BTW
 215,00 incl. BTW
 13,95 incl. BTW
 4,95 incl. BTW
 11,95 incl. BTW
 31,95 incl. BTW

LAATSTE BERICHTEN

WIE IS MOTORKEET

Ik zal mij even aan je voorstellen: Joop van Rookhuijzen, bouwjaar 1965 en al jaren enthousiast sleutelaar, motorrijder en kampeerder. Sinds 2008 is mijn trouwe ros een BMW R 80 G/S die ooit geboren werd als R65GS die tot de pubertijd in Zuid Frankrijk gendarmes in spé leerde terreinrijden. Ik heb hiervoor ook andere motoren gehad (Honda, Moto Guzzi en BMW’s). Allemaal hartstikke fijne brommers, maar aan deze ben ik zo verslingerd dat ik mij niet kan voorstellen dat ik ooit afscheid van hem neem. Dan koop ik er eerder een andere bij.

Ik heb een voorliefde voor stoere enduro motoren en dan met name de iets oudere zoals mijn G/S maar ook bijvoorbeeld de Teneré en de Africa Twin. Voor moderne adventurebikes zoals KTM, GS en Super Teneré haal ik overigens zéker mijn neus niet op. Persoonlijk hou ik van eenvoud en simpel design en bij sommige bobbers en scramblers gaat mijn hartje sneller kloppen. Tot slot heb ik ook nog een tic: ik hou niet zo van “inpakken”. Dus van plastic bodywork, hoe nuttig soms ook, wordt ik niet warm. Een motorblok moet je kunnen zien is mijn mening.

Joop van Rookhuijzen

null

Joop van Rookhuijzen

Eigenaar Motorkeet