Onderhoud & reparatie

Is het tijd voor onderhoud of is er iets versleten of kapot aan je trouwe ros? Bij Motorkeet kun je terecht voor allerlei onderhouds- en reparatieklussen. Wij richten ons met name op “youngtimer” allroad & adventure motoren, maar je kunt natuurlijk ook gewoon bij ons terecht met je custombike of caferacer. Olie verversen, luchtfilter vervangen, nieuwe ketting monteren, remblokken en -olie vernieuwen, voorvorkolie en keerringen vervangen, noem maar op.

Onderhoud

Bij een onderhoudsbeurt voeren we uiteraard alle controles en werkzaamheden uit die daarbij horen, waaronder ook eventuele door de fabrikant specifiek voor jouw motor voorgeschreven zaken. Daarnaast controleren wij op corrosie, verhelpen dit waar mogelijk en conserveren we kwetsbare plekken en onderdelen zodat jij nog jaren met plezier van je motor kunt genieten. Als delen van je motor te ver heen zijn of zelfs compleet versleten of kapot zijn, dan overleggen we vóór we iets doen eerst met jou. Je kunt dan zelf bepalen wat verstandig is. Natuurlijk adviseren wij je daarbij.

Vervangingsonderdelen

Waar mogelijk gebruiken wij OEM onderdelen of vervangingsonderdelen van uitstekende kwaliteit. Als je een nogal buitenissige of behoorlijk bejaarde (vóór 1980?) fiets hebt dan zijn onderdelen niet altijd gemakkelijk te krijgen. In dat geval kunnen wij voor je op zoek gaan naar goede 2e hands onderdelen of je kunt zélf de onderdelen leveren als je ze hebt liggen.

Pakken we alle onderhoudsklussen aan?

Nee. In alle eerlijkheid; Motorkeet richt zich op klassiekers en youngtimers, daar is onze werkplaats op ingericht. Voor nieuwe motoren zullen we je al snel naar een merkdealer doorverwijzen. Waarom? Simpel, omdat moderne motoren veelal volledig electronisch geregeld zijn en Motorkeet niet over de benodigde uitleesapparatuur beschikt. Uiteraard kun je met je nieuwe motor wél bij ons terecht voor allerlei andere klussen.

Wat kost het?

Dat hangt af van de benodigde werktijd en de kosten van de onderdelen en materialen. Ons uitgangspunt is om je vooraf een richtprijs te geven op basis van onze inschatting. Als tijdens de werkzaamheden blijkt dat het duurder wordt dan bellen we je eerst om te overleggen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.